09 FebSpotlight: 1000% + TorzMerev

A múlt héten már beharangozott és ma délután nyitó kiállításhoz kapcsolódóan most a 1000% csoport és az odatartozó művészek (ahogy a kiállítás promójában is szerepel: Füredi Tamás, Orosz Richárd [aka. Torzmerev], Stark Attila, Szabó Balázs és Vörös Krisztián és mások) Budapest szerte található munkáit szedtem össze a Spotlight sorozat újabb részébe. A csoport tíz éve alakult és az utcai melóik mellett már a kezdettől fogva voltak kiállításaik és a különböző egyéb projektjeik is, többek közt rengeteg külső és belső dekormunka, valamint buli és koncert flyer is kötődik a nevükhöz (ők feleltek pl. a 2004-es budapesti DJ Krush koncert zseniális szórólapjaiért és sok helyen mindmáig látható utcai promójáért).

Az utóbbi években a Bárdos Lajos Gimnázium tűzfalfestésével és a Placc fesztivál részeként futó Haszon Design projekjükkel kerültek be a hírekbe, aminek során 2009-ben nyolcadik kerületi pincelejáratokat, 2010-ben pedig a Nyugati téri felüljáró oszlopait festették le (utóbbi kettőről képek alább).

Pár korábbi, a csoporthoz kapcsolódó meló a blogból: Nefelejcs projekt, Roham Bár, Mumus, Tűzraktér nagyterem, Dorottya utca , Kultiplex (alsó két kép), Bubi Feszt, metro4 Rákóczi tér valamint ez és ez és még esélyes, hogy pár más posztban is felbukkantak matricákkal, egyebekkel. A végére pedig pár link: 1000% videók, Budapest Survival Kit és persze a saját oldaluk, thousandpercent.org, jókora galériával és egyebekkel.





















Haszon Design 2009




Haszon Design 2010








DJ Krush szórólap, 2004

One Response to “Spotlight: 1000% + TorzMerev”

  1. […] eddig nem jutott el a 1000% csoport Telep galériás kiállítására még most pár napig pótolhat, pontosabban csütörtökön este […]

RSS feed for comments on this post.