06 JunLooking For Freedom @ Chimera-Project

Ma délután (15:00 és 18:00 közt) még el lehet csípni a Looking For Freedom – From Berlin To Budapest kiállítást (itt volt szó róla korábban) a Chimera-Project galériájában (VII. ker, Klauzál tér 5.), ami a szabadság és szabadságkeresés témáját járja körül, mind médiumok (festészet, fotográfia, rajz), mind megközelítés szempontjából nagyon változatos és izgalmas módon. Vannak itt olyan darabok, amik előtt “csak” azért áll le az ember, mert jól néznek ki, vagy különleges a technika, amivel készültek, de vannak elgondolkodtató alkotások is… a lényeg, hogy valami érdekes minden kiállított műben van, mindegyik másért jó, valami miatt mindegyiket ki lehetne emelni. Vagyis amilyen kicsi, olyan erős és változatos a válogatás.

Viszont ha valamit mindenképpen ki kellene emelni, akkor a készítés technikája szempontjából a legérdekesebb egyérteműen a Various&Gould duó helyben összehozott “Wanted Witches – Witches Wanted” sorozata: a képek, melyek különböző, szintén a szabadságkeresés témájával párhuzamba állítható legkülönbözőbb nőket ábrázolnak Yoko Onótól Lana Wachowskin (a Matrixot rendező testvérpárosnak a siker hatására nővé vált tagja) a Pussy Rioit kapcsán ismertté vált Nadezhda “múzeumban dugok terhesen, mert az olyan művészi” Tolokonnikováig, a gyufásdobozok oldalán is használt foszforból készültek, míg a képek előtti polcon ott várnak ránk a meggyújtandó gyufák és gyertyák, így akár interaktívvá is tud válni a kiállítás. Szóval akinek van ideje, menjen még el megnézni a galériát még ma, az utolsó napon, mindenképpen érdemes, ha meg nem jön össze, akkor várjatok a következő kiállításig, amiről hamarosan lesz majd bővebb infó.
Alább a képek, a kiállító művészek pedig akkor mégegyszer: Evol, Boxi, Dave The Chimp, Eliot, Emess, Just, Pisa73, Vidam és a Various & Gould.

Eliot M. Henning


Emess, Eliot M. Henning, Vidam

Dave The Chimp

Boxi

Evol
Pisa73


Various&Gould






Just

Comments are closed.