18 DecA Street Art Te Vagy – Most szombaton a Super8-ban!

Egy újabb street art esemény a városban! Ezúttal A Street Art Te Vagy címen, a Super8 nevű helyen (nyolcker, Kőfaragó u. 8) most szombaton!
A cél a hely kidekorálása a címben is megadott témát körbejáró munkákkal, amikkel még most is lehet nevezni a s8streetart@gmail.com emailcímen. Maga az esemény du. 5-kor kezdődik és az éjszakába nyúlik, első osztályú élő zenei aláfestéssel! A Super8 és a Budapest Avantgarde szervezésében. Bővebb infó a flyer alatt, fb event pedig itt!

streetarttevagy

BANKSY ÜZENT – EGY JÓ KÉRDÉS TÖBBET ÉR, MINT…
Divatos manapság azt mondani, hogy a művészet “kiment az utcára”, holott mindig is ott volt. Amikor a street artra gondolunk, általában matricák, utcabútorokat organikusan felhasználó, ötletes, olykor elgondolkoztató, vagy csak figyelemfelhívó alkotások jutnak eszünkbe. Honnan és mitől művészet a street art?

A kérdés megválaszolása korántsem egyszerű, ezernyi válasz vagy definíció adható. Éppen a street art mutatta meg, hogy a határok képlékenyek, egy egyszerű geg a körülményektől függően képes művészetként funkcionálni, mert a befogadót válaszra, reagálásra, állásfoglalásra készteti. A street art sohasem akart cool lenni, éppen ellenkezőleg: elvegyül, feloldódik, hiszen nem tesz mást, mint pusztán megnyilatkozik. A jó street artnak nincs igazi karaktere, nem kell mellé arc, sem brand, hogy eladható legyen. A street art a megvalósult sokféleség: mindenkié, ahogy az utca is mindenkié. A street art nem vár semmit, úgy válik az életünk részévé, hogy abba szervesen beépül. Olykor észre sem vesszük, pedig mindennap elmegyünk mellette.

… EZERNYI VÁLASZ
A street art az a kérdés, amire majdnem minden válasz jó válasz. Az egész napos programban éppen ezért nincsenek megkötések: lesznek filmvetítések, lesznek profi street art alkotók és lesznek az alkotáshoz elengedhetetlenül szükséges kellékek, a többit Rátok bízzuk.

A STREET ART TE VAGY
Nevezz az eseményre, gyere és hozd magaddal a saját matricáidat, plakátjaidat, stenciljeidet, egyszóval bármit, vagy rajzolj és fess a helyszínen valamit, ami szerinted street art! A profik mellett várjuk a fiatal vagy nem fiatal tehetségeket is, illetve bárkit, aki kedvet érez magában alkotni valamit, ami street art!

NEVEZNI ITT TUDTOK
s8streetart@gmail.com

A rendelkezésre álló felület a Super8 belső felülete nagyon kicsi megkötésekkel. Fotók alább láthatók az eventben. A munkák tekintetében nincs megkötés, egyedül a méret. Mivel a felület nem végtelen a kisebb cuccok jobban férnek. A helyszínen közönségszavazás lesz. A legjobb munkát díjazzuk: egy üres felülettel amit megtölthetsz a saját cuccaiddal, egy 8 ezer forinttal feltöltött fogyasztási kártyával (mely után további 8% kedvezménnyel fogyaszthatsz a Super8-ban), valamint meglepetés ajándékokkal. Nevezz, hogy nyerhess!

Miközben a falak megtelnek a művekkel, a meghívott dj-k improvizálnak:
17:00-től Dj BigeEl (hardest working diggers)
18:00-tól Beatinspector
20:00-tól Nafta
22:00-től Audiolife
00:00-tól DJ Minek
+ freestyle

Festett elefántok ugyan nem lesznek, helyette inkább keressünk együtt válaszokat arra, mi a street art.

Comments are closed.