08 SepKirakatfestés a Király utcában, avagy The Talent Street Art pályázat

Mindeki tudja, hogy mi történt a Király utcával az utóbbi pár évben: volt ugyebár a nagy felújítás, mindenki boldog volt, úgy tünt végre rendbe lett rakva az utca Deák és Nagymező közti része. Aztán hamar kiderült, hogy milyen rettenet összecsapott és igénytelen munkát hagyott maga után a kivitelező és kb. már az átadás napján elkezdett szétesni minden. Azóta is inkább csak az utca elején (az ellenpélda Gozsdu udvarig tartó szakaszon) van élet, az van nagyjából vállalható állapotban, a többi szépen lassan zuhan szét, aminek köszönhetően a boltosok is menekülnek és így tele van minden elhagyott, üres üzletekkel.

Most viszont egy nagyon jó kezdeményezés próbál ezen változtatni, ráadásul a street art eszközeivel: a Bakelit Multi Art Center és a KultUnio Alapítvány pályázatára jelentkezők szeptember 27-én dekorálhatják ki az utca üres üzleteinek kirakatait, persze megadott témakörben, de a szervezők által biztosított eszközökkel. Alább a pályázati felhívás, plusz linkek és kontakt infó! Hajrá, tessék jelentkezni!

The Talent Street Art

A Bakelit Multi Art Center és a KultUnio Alapítvány közös összefogással gyorspályázatot hirdet az utca művészeinek, és minden képzőművésznek, aki szívesen virágba borítaná a budapesti Király utcát!
Szeptember 28-29-én (szombat-vasárnap) kerül megrendezésre a KULTURÁLIS KIRÁLYI NAPOK, melynek keretén belül  kerül sor a KIRÁLY-ART A KIRÁLY-ÉRT elnevezésű akcióra, amely arra kéri fel az alkotókat, hogy fessék le az utcában  található 50 üres kirakatot.
Az utcában nagyon kevés az élő, zöld felület, ezért olyan képi ötleteket várunk, amik legalább egy kicsit enyhítik ezt a hiányt.
A pályázat témája tehát:
AMI HIÁNYZIK A KIRÁLY UTCÁBÓL: VIRÁG, PARK, ZÖLD ÖVEZET.

A pályázat beadásának határideje: SZEPTEMBER 15.

A KultUnio Alapítvány célja, hogy a szebbé, élhetőbbé tegye Budapest Multikulturális Negyedét, a Király utca pedig visszanyerje egykori fényét és újra kereskedelmi központ legyen. Ennek érdekében folyamatosan javítanak a  környezet állapotán, életet visznek az üres üzletekbe. Az akció célja a Király utcában a Nagymező utca és Deák tér között található 21 üres üzletre való figyelemfelkeltés.
Pályázni egy vázlatos rajz beküldésével lehet, kizárólag az említett témában. A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amelynek eredményét szeptember 17-én tesszük közzé a The Talent facebook oldalán és a KULTURÁLIS KIRÁLYI NAPOK honlapján:
https://www.facebook.com/thetalentpalyazateskiallitas

A kiválasztott képeket  szeptember 27-én kell a kirakatfelületekre felfesteni, amihez biztosítjuk a szükséges eszközöket.
A pályázatra várunk minden olyan profi és autodidakta képzőművészt,
• akik jártasak az utca művészetében, vagy szívesen kipróbálnák magukat;
• akik szeretik a Király utcát és szívesen tennének azért, hogy újra nyüzsgő és élettel teli helyszín legyen.
Az alkotásokat elektronikus úton, .jpg fájlformátumban várjuk a timea.fazekas@bakelitstudio.hu email címre.
A legjobb 3 alkotót és a megfestett kirakatokat közönségszavazás fogja díjazni a helyszínen.
Kérjük, kövessék figyelemmel a híreinket a facebook oldalon, az esetleges változásokat és bővebb információkat ott fogjuk közzétenni.
További információ:
http://kiralyutcadesignutca.hu/
http://www.kultunio.hu/
www.kornyezettudatosuzlet.hu
http://thetalent.hu/
http://bakelitstudio.hu/

2 Responses to “Kirakatfestés a Király utcában, avagy The Talent Street Art pályázat”

  1. hova küldhettem a pályázatomat? email?

  2. Case says:

    igen, email, fent is bent van a szövegben: timea.fazekas@bakelitstudio.hu
    és ha bármi kérdésed van még a pályázattal kapcsolatban, arra is ő tud majd válaszolni. :)

RSS feed for comments on this post.