19 JunAlternatív szuperhősök @ Chimera-Project!

Kedvenc pesti galériánk, azaz a Chimera-Project kis kiállítóterme (továbbra is: hétker, Klauzál tér 5.) most egy, a témánkhoz (mármint street art) csak nagyon éppenhogy kapcsolódó, de annál érdekesebb témát körbejáró tárlattal tér vissza, melyben egy sor hazai alkotó a huszadik századi szuperhős kultuszon keres fogást a maga módján. Megnyitó ma (júni 20) 19:00-kor, bővebb infó az oldalukon (a hivatalos ajánlószöveg meg itt alább is), ha valaki facebook függő, az ide klikkeljen, a kiállított cuccok közül pedig mindenképpen ki kell emelni a minden idők legfrankóbb magyar ál-filmelőzeteséhez, a zseniális, A Puszta Réméhez (bónuszként a poszt végén, hátha van még, aki nem látta ezt a csodát) készült vázlatrajzot.

Az Istenek a fejükre estek-Alternative Superheroes című kiállítás keretében 2013. június 20-től 29-ig 9 fiatal magyar művész munkái kerülnek bemutatására: Gazdik Péter, Icko Dávid, Karácsonyi László, Máriás István, Nagy Márton, Papp Ramóna, Stark Attila, Szőke Gáspár, Szűcs Levente.

A kiállítás a Chimera-Project nyári befogadóprogramjának első, kísérleti programja, melyben a Chimera-Project független kurátorok, művészek, művészcsoportok, ezúttal Horror Pista kiállítási koncepcióját támogatja.

A jelenlegi kiállítás a hős toposz 20.századi, populáris inkarnációját, a szuperhős kultuszt tematizálja.

A kiállított munkákban megformált karakterek egytől egyik fura szerzetek, Istenek, akik a fejükre estek? Az alternatív szuperhősök a maguk neveletlenségével megkérdőjelezik a hőskultuszokat végtelenségig kiüresítő, leegyszerűsített, unalomig ismételt szuperhős egyeduralmát. Létük tagadás és útkeresés egyben.

A Pegazus Film bemutatja!

Comments are closed.