11 JanNikon kiállítás + cikk

Egy kis nézni és olvasnivaló: a napokban “Luxory of the Dirt” címen nyílt egy inkább a tag és throw-up cuccokra koncentráló graffitis kiállítás a Telep galériában (hétker, Madách Imre utca 8., a Deáktól 2 percre, január 5-től 18-ig) és félig-meddig ehhez kapcsolódva jelent meg a hazai graff színtér egyik veteránjának számító Nikonnal készült interjú a hg.hu-n. Alább a kiállítás promószövege, plusz egy Nikon meló a WestEndes Garage Store üzletből.

Throw Up, tag, bombing. Ezek a definíciók idegenek az átlagos városlakók számára de édes kifejezések azoknak akik abban lelik örömüket hogy a falra felírják a nevüket, üzeneteiket, akik felfestik szellemi termékeiket, gondolataikat, érzelmeiket. A mindenkinek ismerős graffitit Ők itt stylewriting -nak hívják. Ez egy izgalmas, néha veszélyes és rendkívül kreatív alkotóközösség, akiknek a tevékenységére manapság már cégek és vállalkozások százai épülnek a világ minden táján, kiszolgálva ezt az illegalitás mögé rejtőző kulturális közeget. Mivel ezek az alkotók tilosban játszanak, ki kellett építeniük könnyen elhelyezhető, a gyorsaságot előnybe helyező, laza stílusokat. Ez a Throw up, a gömbölyded, gyorsan felrakható betűkkel és a Tag ami maga a stílusos szignó. Egy kiállítás a Shopp – urban art gallery és a Telep közreműködésével ami az “utca mocskát” helyezi elegáns környezetbe. Nem próbálja elfogadtatni, csupán megértetni, jobban átlátni a kalligráfia eme vadhajtásait.
A mocskos stílusok alá a hazai underground egyik legjobbjai a Headshotboyz tolja a koszos beateket.

One Response to “Nikon kiállítás + cikk”

  1. […] szempontból: a következő témánkba vágó eseménynek (a januárban emlegetett Nikon féle Luxory of the Dirthöz hasonlóan) újfent a Telep galéria ad majd otthont (Madách Imre út 8, a Deák mellett), a […]

RSS feed for comments on this post.