20 SepDesign Terminal – Cleps, Goupil & Co.

Egyszer már volt szó a finoman szólva is hányatott sorsú, Erzsébet téri Design Terminálról, de azóta sok minden történt az épülettel. Mindenek előtt az, hogy végre megnyitott, igaz, ez sem ment simán és persze voltak némi furcsaságok is a körülményekkel kapcsolatban, nomeg az igazat megvallva, egyelőre észrevenni sem lehet sokat belőle, mert látogatót még nem igazán látni bent, a bematricázott ablakok mögött jelenleg futó divatkiállításon. Ami viszont nekünk érdekesebb, az az, hogy annak ellenére, hogy a legutóbbi poszt idejére az épületet valamelyest rendberakták kívülről, az mostanra megint jórészt lepukkant, így a különböző street art alkotók minden különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül veszik birtokba a falait és az utóbbi időben a szokásos matricák és egyebek mellett pár, itthoni viszonylatban nagyobb munka is felbukkant a továbbra is kihasználatlanul álló északi épületszárnyon… mint kiderült francia alkotóktól. Alább pár kép az elmúlt egy-két hónap fejleményeiről, plusz némi infó az alkotókról. Holnap pedig megint a Design Terminal lesz a téma egy nagyon izgalmasnak igérkező októberi rendezvénnyel kapcsolatban, szóval stay tuned.

Először a franciák: elsőként Sheepest, majd pár héttel később Goupil plakátja került fel a falra és azok mindmáig a helyükön vannak, azonban Cleps cuccai sajna nagyon nem bizonyultak időtállónak és pár nap alatt gyakorlatilag teljesen eltüntek. Az alábbi kettőn kívűl is volt még egy plakátja oldalt, azon a falon, ami mellett a gördeszkások ugrálnak éjjel-nappal. Abból viszont sajnos már akkor is csak fecnik voltak, mikor a többit észrevettem, néhány nappal később pedig már az alábbi kettőből sem maradt semmi.

Cleps (Avignon, FR)


A nagyobb Cleps meló…


amin már egy nappal később is látszott, hogy nem húzza majd sokáig.

Goupil (FR)

The Sheepest (FR)

És a többi matrica, ami az utóbbi időben felbukkant az épület különböző pontjain:


by Empé (flickr / tumblr)


One Response to “Design Terminal – Cleps, Goupil & Co.”

  1. […] Design Terminálos posztban már szóbakerült francia Cleps oldaláról kiderült, budapesti látogatása alatt nem csak azon […]

RSS feed for comments on this post.