02 SepROA Bécsben

A bécsi, Inoperable néven futó street art galéria meglátogatása csak nem akar nekem összejönni. Annak ellenére, hogy átlag fél évente / évente elkeveredek az osztrák fővárosba valamilyen okból, eddig még soha nem sikerült megnézni a galériát… mikor először be volt tervezve, akkor sikerült kifogni a két kiállítás közti, átépítős napot, azóta pedig vagy vasárnap és hétfőn voltam kint, amikor ők zárva vannak, vagy az időbe nem fért bele a dolog, vagy pedig egyszerűen az aktuális kiállítás volt teljesen érdektelen.

Most viszont úgy tünt minden stimmel: (egy kedd esti koncert miatt) szerdán voltam kint, az aktuális tárlat már egy hete nyitva volt, ráadásul a hírneves belga street art művész, a gigantikus állatfestményeiről ismert ROA volt a kiállító (aki egyébként egy hónapot tölt el a városban, több nagy, utcai melót összehozva). Szóval nagy magabiztosan tartottam a galéria felé, de már az utca túloldaláról láttam, hogy valami már megint nem oké: az ajtó zárva, belül pedig töksötét. Mikor odaértem az is kiderült, hogy miért:

Hát nem igaz már, hogy ide sose jutok be, gondoltam, majd miután próbáltam legalább az üvegen keresztül bekémlelni egy kicsit, elindultam a pár saroknyira levő megadott cím felé, mert hát végülis élőben látni, ahogy készül a festmény van legalább annyira érdekes, mint a falra kiaggatott képek nézegetése. De még ez is csak részben sikerült: mint kiderült ROA és társai éppen ebédszüneteltek valamerre. Viszont a két, addigra már elkészült állatról azért persze lőttem pár képet, plusz az egyik arrafele tébláboló bennfentestől megtudtam, hogy merrefele kell keresni a másik, már elkészült festményt, a kiállítás promójában is szereplő házfalnyi rohadó patkányt, így még oda is átrohantam, mielőtt le kellett lépnem, hogy elkapjam a hazafele tartó vonatot.

ROA kiállítása október 29-ig látható, szóval ha valaki addig a szomszédéknál jár, akkor mindenképpen érdemes beugrani a galériába, ami a MuseumsQuartier közelében található (1070 Vienna, Burggasse 24), habár lehet előtte azért érdemes rájukírni egy emailt, hogy vajh, tényleg nyitva lesznek-e az adott napon. További infó, nyitvatartás, térkép, egyebek a weboldalukon: INOPERAbLE

Westbahnstrasse 14

Siebensterngasse / Stiftgasse sarok

És ami látszott a kirakatból:

3 Responses to “ROA Bécsben”

  1. Petyka says:

    Ezt a pechet hallod… de gondolom azért valamennyire kárpótoltak a falfestmények. Remek fotók, és kiváló munkák. Kár, hogy a srácokkal nem sikerült találkoznod. :)

  2. Case says:

    Áhh, én meg sem lepődtem már, ezzel a galériával tényleg mindig így járok. :) De legalább most végigfotóztam a Donaukanalos legálnak azt a részét amire legutóbb már nem jutott idő, szóval megérte kintmaradni plusz egy napot (és így most még több képem van a bécsi streetart / graffiti állapotokról, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek. :D)

  3. […] tavaly ősszel egy bécsi kiruccanásom után volt egy poszt a neves street artos, ROA Bécs szerte a falakra került festményeiről, ezért most itt egy kis […]

RSS feed for comments on this post.