23 DecRestart

Legyen akkor mondjuk ma a nagy nap, amikor hivatalosan is elindul az oldal itt, az új címen. És ezen alkalomból következzék egy kis magyarázat, hogy mi is ez egyáltalán, nomeg egy kis magyarázkodás, hogy miért is tartott ennyi ideig az újraindulás.

A blog eredetileg a streetart.blogol.hu címen indult 2008 októberében, azzal a céllal, hogy dokumentálja, hogy mi folyik Budapesten street art fronton, nagyrészt persze a városban lőtt képekkel, esetenként pedig kapcsolódó események, cikkek, megmindenfélék ajánlóival és időnkénti vidéki és külföldi kitérőkkel. Ment is minden szépen a maga útján, mígnem májusban a blogol.hu el nem kezdett szépen teljesen használhatatlanná válni. Első körben minden náluk vezetett blog tetejére odabiggyeszettek egy bazinagy, de legalább jó ronda és kiirthatatlan hirdetős bannersávot, majd jöttek az egyéb, kivülről kevésbé látható problémák: a hozzászólás szerkesztő html-editor része gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált (ami különlegesen a nagyobb, sok képpel felturbózott hozzászólások írását tette jóval macerásabbá), az új lapon megnyitós “_blank” tag megszünt működni és hasonló kedves apróságok.

Szóval nyilvánvaló volt, hogy költözni kell és habár reméltem, hogy relatíve gyorsan sikerült összehozni a dolgot, a nyáron foglalkozni se nagyon tudtam a problémával krónikus időhiány miatt, majd  miután ősszel elintéztem a tárhelyet és a saját domaint, megintcsak sikerült eltökölődni az időt. Végül november közepére jutottam el odáig, hogy megvolt minden és a wordpress blogmotor is futott végre. Innentől kezdve jött a szöszölés a designal, valamint az archívum átköltöztetése, amit, mivel a blogol.hu-n persze export funkció sincs, egyenként, posztról-posztra haladva kell megcsinálni, ami meg azért eléggé macerás tud lenni.

Jelenleg ott tartanak a dolgok, hogy megvan a design, a linkek (az időközben megszünt oldalak kihagyásával, meg persze pár frissítéssel és új oldallal kibővítve) is át lettek hozva és a posztokkal is haladok, de azokkal még lesz munka bőven, vagyis az új cuccok mellé továbbra is folyamatosan kerülnek majd fel a régiek, a wordpress blogmotorban szabadon manipulálható az időbeállításának köszönhetően az eredeti dátummal. A kommenteket ellenben sajna nem lehet áthozni, de a régi oldalt egy jóideig fenthagyom még a blogol.hu-n is, szóval ott megmaradnak. Az egyetlen probléma, amit nem sikerült még megoldani, hogy IE alatt a menű oszlop, ki-tudja-miért, lecsúszik a hozzászólások alá… Próbálok rájönni, hogy mi lehet a gond, de egyelőre ötletem sincs, szóval bármi tippért nagyon hálás lennék. Egyébként sok változás nincs az oldalon, maximum olyan apróságok, hogy a nagyobb méretben is megnézhető képeket ezentúl egy kis egér ikon () jelzi majd a kisebb kép jobbfelső sarkában.

A napokban újraindulnak majd a régen megszokott egy-két naponkénti frissítések, rengeteg új anyag gyűlt össze az elmúlt hónapokban, ráadásul régebbről is maradt még egy csomó kép elfekvőben, plusz van egy halom vidéki és külföldi anyag is, vagyis bőven lesz mit felpakolni, meg lesz miért visszanézegetni. És kösz mindenkinek aki kivárta az újraindulást.

One Response to “Restart”

  1. here u are, the bridge

RSS feed for comments on this post.