11 FebOlvasnivaló

Egy kis sajtófigyelős kitérő: egyrészt egy érdekes és szórakoztató tegnapi cikk a középkori graffitizésről a képgyáron (ami az index új vizuálművészeti blogja egyébként). Bónusz olvasnivalónak meg vannak hozzá néha igencsak buta olvasói kommentek is persze.

Plusz ugyanonnan, csak éppen pár nappal ezelőttről egy interjú a finoman szólva is vitatható akcióiról elhíresült Szeretem Budapestet mozgalom vezetőjével. Ugyebár ők voltak azok akik a hatalmas hírveréssel beharangozott nagykörúti graffitimentesítő happeninget csinálták valamikor tavaly. Persze nagyon összetett ez az egész téma, meg természetesen az agyatlanabb fajta tagelés tényleges probléma, de az illető szerintem azért eléggé el van tévedve pár dologgal kapcsolatban. Nomeg ennek a körúti akciónak így, ebben a formában nulla értelme volt. Egyrészt rövid távon sem igen működik a dolog szerintem, hosszú távon meg aztán pláne, másrészt pedig attól, hogy lemostak pár taget, a falak, amiken voltak ugyanúgy omladoznak tovább, az évek óta üres bolthelységek és kirakatok ugyanúgy rohadnak, a szmog ugyanolyan tömény, a Nyugati tér, vagy a Blaha környéke ugyanúgy tele van hajléktalanokkal, prostikkal és futtatóikkal, kosszal, szeméttel. Nem igazán hiszem, hogy ezek mellett pont pár firka jelentette a legnagyobb gondot. Nodehát ők tudják.

Viszont a cikk melletti képek, meg videók a régi Tűzraktárról szóló régebbi indexes cikkből lettek átvéve, amit amúgyis be akartam linkelni, merthogy nekem sikeresen sikerült lecsúsznom az ottani fótózgatós lehetőségről sajna, ott meg legalább részben meg van örökítve az épület belseje (mondjuk a videóban felbukkanó Káoszkapitány mond egy-két hülyeséget, de ez most mellékes.)

Comments are closed.