10 MaysPbP – On the Streets of São Paulo – kiállítás és workshop

Június elsején újabb street art témájú kiállítás nyílik a Telep galériában, ahol ezúttal a brazil utcai művészeté lesz a főszerep. A szervező sPbP movement célja, hogy kapcsolatot teremtsenek a budapesti és a sao paulói művészek közt és ennek szellemében meghívták az ottani színtér egyik legfontosabb alakját, Celso Gitahyt, aki egyik társával, a Siss néven is ismert  Simone Sapienzával közösen bő egy hetet tölt majd nálunk. Ők ketten a kiállítás megnyitása előtti hétvégén a Corvinentőn tartanak majd háromnapos stencil workshopot (május 25-27), valamint a tervek szerint több helyen is festenek majd szerte a városban (erről bővebb infó hamarosan). A kiállítást két hétig (júni 1-15) lehet majd megnézni, a Telep címe pedig továbbra is: 1075 Madách út 8. (közvetlenül a Deák tér mellett)

Az esemény fb eventjét, a legfrissebb hírekkel itt találjátok, alább flyer, plusz némi háttérinfó az sPbP movmentről és a rendezvényről.

Az sPbP movement (Csetényi Lilla és Karnics Alina) lényegében egy kávé mellett jött létre, rögtön az államvizsgánk után. Ez volt az első beszélgetésünk, amit azután még sok-sok skype beszélgetés követett, és oda vezetett, hogy a kezdetben csupán pár képesre tervezett fotókiállítás több mint 36 saját munkát és 4 saját készítésű videóinterjút mutat be, amit a são paulói 3SPOTS csoport készített. (Tagjai: Maitê Bueno Pinheiro, Murilo Romão és Karnics Alina.)

A kiállítás 2 fotós képeivel válik teljesebbé: Waldo Lao mexikói származású fotóművész több, mint 9 éve él Sao Paulóban, és azóta fotózza az utcán zajló eseményeket, street art megmozdulásokat.

Daniella Cantagalli Pfisterer pedig riói származású fotós, aki hozzájárult kiállításunkhoz pár, a rio de janeirói graffitit bemutató képpel.

A megnyitó különlegessége, hogy a brazil Coletivo ZZ7ZZ tagjai is jelen lesznek, akik május 25 és 27 között 3 napos stencilworkshopot tartanak a Corvintetőn. A workshopot Celso Gitahy, az egyik első és legelismertebb brazil graffiti- ill. festőművész vezeti, Simone Sapienza társaságában. A workshopot dokumentáló képek azután szintén láthatóak lesznek a TELEP Galériában, a Corvintetőn pedig megtekinthetőek az itt elkészült alkotások.
A workshopra még lehet jelentkezni a spbpmovement@gmail.com e-mail címen.

One Response to “sPbP – On the Streets of São Paulo – kiállítás és workshop”

  1. […] Source This entry was posted in Art, Budapest Events. Bookmark the permalink. ← Watch the FIFA Congress live! – Fifa.com […]

RSS feed for comments on this post.