14 MarYves Lavoyer / «Tüfujeger» Tour @ Telep

A múlt héten véget ért 1000% retrospektív után most pénteken már nyit is a Chimera Project következő kiállítása, a svájci Yves Lavoyer munkáiból, «Tüfujeger» Tour (azaz Ördöghajsza Túra) címen, természetesen újfent a Telep (hétker, Madách út 8.) emeletén. Telep / fb event.

«Tüfujeger» Tour (Ördöghajsza Túra) Yves Lavoyer kiállítása

English version: http://www.chimera-project.com/exhibitions/popup_at_telep/

A Chimera Project POP-UP március 16-án megnyitásra kerülő soron következő kiállítása a «Tüfujeger» Tour (Ördöghajsza Túra) egy svájci …művész története, aki kerékpárjával járta be a világot. A Chimera-Project 2012-es programso- rozatának részeként a «Tüfujeger-Tour» kiállítással egy újabb friss pozíciót mutat meg az urbánus művészetből.

A «Tüfujeger-Tour» a nyers anyagok és emlékek gazdag és vizuálisan lehengerlő gyűjteménye: a gondos, koncepciózus gyűjtés, kutatás és reciklá- lás által Lavoyer műalkotássá transzformálta ezeket az úti relikviákat: precíz, organikusan élő rajzok, többrétegű szitanyomatok, eredeti objektek, élő fotók, rövidfilmek és nagyszabású muráliák a frissen született tanúk, akik a sajátos művészút történetét közvetítik.

Lavoyer a reneszánsz művészutakhoz hasonlatos küzdelmes utat választott, kerékpárjával messze elkerülve művészet Mekkáit egy út mellett döntött, aminek nincsen kifejezett célja: az Ördög utáni hajsza kalandozásainak leitmo- tivjává vált, melyben egyedül maga az út számít.

A művész ösvénye a betonút. A Chimera POP Up-ban alkotott helyspecifikus installációjában szintén központi helyet kap a beton: helyi betonspecialisták- kal, a VPI stúdióval való együttműködésben a stúdió saját fejlesztésű, speciális betonjából készült lapok alkotják a művész vásznát, melyek médiumként az út és az emlékek közötti kapcsolat folytonosságát megteremtik.

One Response to “Yves Lavoyer / «Tüfujeger» Tour @ Telep”

  1. […] a svájci Yves Lavoyer munkáit bemutató «Tüfujeger» Tour a Telep emeleti termében (bővebben itt), ami egészen kivállóra sikerült: a helyiséget teljesen szétbombázták, a falakon mindenhol […]

RSS feed for comments on this post.