16 JanSpotlight: Bude / Budhatomi

Az utcai melóin mostanság inkább már csak Bude néven előforduló Budhatomi a hazai street art egyik legismertebb figurája, még az első nagyobb hullámmal bukkant fel, majd idővel egyre felkapottabbá vált, nagyrészt fura, három szemű lényeket ábrázoló munkái átkerültek a galériákba, egy sor kiállítása volt (többek közt itt), ő csinálta a Vakondok film animációit, szerepelt a hg.hu hét grafikusa sorozatában és még ki tudja mi mindent csinált az évek folyamán. Manapság pedig Tábori Andrással együtt Gruppo Tökmag név alatt alkotnak.

Az utcán elsősorban matricáival van jelen, régen digitális és kézzel rajzolt dolgai is voltak, manapság már inkább csak az utóbbi és nos, stílusilag is eléggé drasztikus változáson esett át az évek alatt. Az alábbi munkák több-kevésbé időrendi sorrendben vannak, mindenki eldöntheti, hogy a régi vagy újabb dolgait szereti-e jobban.

(És igen, végre folytatódik a tavaly nyáron indított és eddig mindössze egy részt megélt spotlight sorozat és mostantól rendszeresen jelentkezik majd… pár poszt már be is van tárazva a következő egy-két hónapra.)





















Comments are closed.