24 Aug50×50

Nos, ez most nem lesz egy különösebben aktuális poszt, mivel egy hónapokkal ezelőtti eseményről szól. De mivel a projekt végeredménye szerencsére még mindig a helyén van, ezért ez talán nem olyan nagy gond… nomeg hátha valaki lemaradt róla annak idején. Szóval:
Még márciusban, a Móricz Zsigmond körtéren nyílt egy különleges kiállítás-szerűség a metro4 építkezés palánkjain, a 47-es villamost megállójánál, ahol nem különböző, már kész alkotások kerültek a falra, hanem ott, helyben hozták össze a festményeket az összeverbuvált alkotók, előre lefektetett szabályok szerint. Igazából két kikötés volt: az egyik, hogy stencil tecnnikával kellett dolgozni, a másik pedig, hogy az alapkoncepció, vagyis a kiállítás-jelleg és képkeret szerűség miatt megtarározott, 50 x 50 centis képeknek kellett a falakra kerülnie. Az egész projekt magánkezdeményezésben, eléggé fű alatt szerveződött, de szerencsére kifejezetten jó dolgok születtek és mint említettem, mindmáig a helyükön is maradtak, szóval aki arra jár (én ritkán teszem, azért is késett ennyit a poszt), annak érdemes megnéznie a képeket élőben is. Elvileg tervben volt, hogy lesz a dolognak jobban behirdetett, nagyobb szabású folytatása, de ebből végül sajna nem lett semmi (egyelőre legalábbis).















50×50 on Vimeo

2 Responses to “50×50”

  1. TrueY says:

    Nekem ebből a kategóriából a forgalomirányító lámpák sárga fényére festett simley-ik tetszenek a legjobban. Az Erzsébet térnél lehet a legjobban sikerült darabot megtekinteni! :)

  2. benő says:

    Ez mind szép és jó, csak a művészi értéke a nullához közelít.

RSS feed for comments on this post.