04 AprPortfolioPoints 2010

Idén is folytatódik a PortfolioPoints kiállítás-sorozat és most minden eddiginél több, összesen negyven (!) budapesti helyszínt vesznek majd birtokba a fiatal művészek április 15 és május 1 közt. Az eseménysorozatban szokás szerint rengeteg irányzat és műfaj helyet kap majd, lesznek fotó, design, divat, festésészeti, megstb kiállítások, meg persze képviselteti magát a graffiti és street art is. Az eseménysorozat partival egybekötött hivatalos megnyitója az Iparművészeti Múzeumban lesz április 17-én és ez lesz egyben a legérdekesebb kiállítás megnyitója is, ahol Rask, NikonOne, Blik, Drez, E357 és a macijairól ismert német Flying Fortress cuccai lesznek majd láthatóak. Ezen kívűl a graffiti / street art téma még a következő helyszíneken kerül elő ilyen-olyan formában: IF Cafe, Casa de La Música (Roham magazin vagyis Stark Attila és társai), Tűzraktér (S*10 hip-hop kiadó). Akit érdekel a kiállítások teljes listája, az klikkeljen át a PortfolioPoints oldalára, alább pedig a hivatalos infó az iparművészetis eseményről:

GRAND OPENING

Helyszín: Iparművészeti Múzeum (Bp. 1091 Üllői út 33-37.)
Időpont: 2010.04.17. – Szombat – 21:00-04:00

Kiállítók: suppré & neopaint.hu (Rask, NikonOne, Blik, Drez) + E357
Special Guest: FLYING FÖRTRESS (Hamburg) / rockawaybear.com, flying-fortress.blogspot.com

Djz: Rocksteady (GoodFellaz, Beat Dis, Memo rec.), Bal (Bladerunnaz, GoodFellaz), Marvin (Hypnosis)

A PP2010 fő megnyitójának kiemelt vendége Flying Fortress német street art művész, akinek Teddy katonáival bárhol összefuthatunk a világ nagyvárosaiban. Lehúzott sisakos, szigorú ábrázatú, festett vagy ragasztott macik figyelhetnek le ránk az utcák falairól, de design shop-ok kirakataiban is feltűnhetnek. FF ’92 óta a street art számos területén alkot, így ruházati cikkeket, festett babákat (Teddy Troops), vászonképeket, utcai dekorációkat egyaránt találhatunk a referenciái közt. Fortress azon úttörők egyike, akik a jellegzetes falmatricáikat 3D-s formában jelentették meg, így mára az egyik legkeresettebb utcaművészként tűnik fel a design shop-ok polcain úgy, hogy közben nem vesztette el undergorund mivoltát.

A Grand Opening-en Budapestet reprezentálva a hazai urbánus művészet jeles képviselői (Blik, Rask, NikonOne, E357, Drez) közös tárlaton mutatják be legújabb alkotásaikat. Különböző technikáik által – print, vászonkép, fotó, festett faldekoráció – egy igazán sokrétű, változatos stílusú kiállítással készülnek elsőként egy olyan helyszínen, ahol eddig ez a művészeti irányzat még nem kapott bemutatkozási lehetőséget.

Comments are closed.