07 JanVakondok

Jövő szombaton, vagyis január 16-án a Kuplungban (V. ker, Király utca 46.) lesz egy partival egybekötött streetart vonatkozású filmpremier: 19:00-ás kezdéssel lesz a Vakondok című ‘szubkulturális kisérleti dokumentumfilm’ bemutatója, utána parti olyanokkal, mint Savage, a Dubphase-es Kebab + DST páros és Pryus (a flyeren behirdetett Cadik helyett), közben pedig streetart kiállítás by Budhatomi, Oliver Arthur és Pintér Gábor. Ráadásul az egész móka ingyenes, ellenben ajánlatos előregisztrálni, erről bővebb infó alább, plusz mellé flyer (klikk rá a nagyobb méretért), hivatalos ajánló és előzetes. Az utóbbi engem nem feltétlen győzött meg, mert a témák érdekesek, de kicsit eröltetettnek tűnik benne a lazulós stílus, de majd meglássuk mi sül ki belőle.

A VAKONDOK

Egy naplószerű mozgóképes dokumentáció, egy közép-európai főváros, Budapest független szubkultúráiról.

Egy nyüzsgő metropolis kulturális felszíne alatt is van virágzó, független művészeti élet és léteznek alternatív szabadidős tevékenységek. Sokan vannak, akik nem a tömegízlést követik, és nem dőlnek be a kereskedelmi média csalogató szavának. A budapesti szubkultúra művelői és közönsége több százezres tömeget jelent. Nem lehet ezt a szubkultúrát, annak művészeit és az underground életmód művelőit alábecsülni és figyelmen kívül hagyni. A Vakondok öt arcot választ ki ebből a világból és rajtuk keresztül mutatja be azt, ami a celebek terepén kívül van, ami nem Megasztár, nem „barátok közt” és nem Hooligans. De létezik, alkot és alakul.

A film története egy underground mc, Mc Fantom, azaz Csépai Gábor, a Vakondok elbeszélése élményeiről, amit az éjszakai- és szubkulturális életben tapasztal. A film az ő találkozásainak, benyomásainak, élményeinek mozgóképes naplója. A történetben öt underground figurával, fővárosi képző- és előadóművésszel és extrém-sportolóval találkozunk, természetes élethelyzetekben. A Vakondok lemegy a mélyre, neki megnyílnak az underground, alternatív szubkulturális élet színhelyei és képviselői. A film a figurák különböző egyéniségén és művészeti kifejezésén keresztül mutatja be a városi szubkultúra színességét.

Figurák, akik mások, művészetük, életmódjuk eltér a mainstream képviselőiétől. Nincsenek róluk sztorik a Storyban, nem törekednek a képeslapok címoldalára. De részesei Budapest szuburbán kultúrájának, annak a rétegművészetnek és alternatív életmódnak, ami annyi fiatalt vonz, és ami egyre több külföldi fiatal érdeklődését kelti fel.

A film támogatás híján az alkotók saját pénzén készült, kis költségvetéssel, a témában szerzett 3 évnyi tapasztalattal és fotó dokumentációval. A forgatás 1 év alatt zajlott le a stáb és a résztvevők szabadidejében. A film elkészítésében mindenki ingyen vett részt. A filmet a Flame Film Bt. készítette, melyet olyan fiatal filmesek működtetnek, akik szokásos munkáik mellett saját, újszerű és a konvencióktól eltérő elképzeléseiket próbálják a cégen keresztül megvalósítani.

A stáb lelkes amatőr és hozzáértő tagokból állt. A kísérletezések nyomán animációs elemek, szabadkezű és digitális rajzok, valamint videó és hang effektusok kerültek a filmbe, egyfajta reprezentációként a mai alternatív mozgókép, elektronikus zene és képi kultúráról. A használt zenék magyar zeneszerzők munkái. A film dokumentarista jellege miatt több látható márkát és kimondott cégnevet tartalmaz, de ezeket sem népszerűsíteni, sem ellen-népszerűsíteni nem szándékozik. Mindenkinek ajánljuk, akit érdekelnek a látványos dolgok, a felszín alatti szépség, és a jó, mai zenék.

Fellépők:

Suppah
Q-cee [Vinyl Warriors]
Jan-S
Grainshifter (live act electronic)
Gabbavoodoo (Hardcore live act)
Dj Savage [Legend,Vestax]
Mc Fantom[Stylaw]
Mc Poli Flow(Planet 55).

17:00 Filmbemutató a Sajtónak
19:00 Hivatalos Filmbemutató
21:00 A filmben szereplő művészek prezentációja & Jam
22:00 Kebab & DST [Dub Phase]
23:30 Cadik [tilos,rewind]
02:00 Savage[Legend,Vestax] & MC Fantom

A bemutató ingyen látogatható, de kérjük, aki szeretne jönni, regisztráljon a következő oldalon:

http://www.flamefilm.hu/vakondok/bemutato.html

További információ és előzetes: www.vakondok.com

Előzetes:

2 Responses to “Vakondok”

  1. W35 says:

    kuplung 16. ottleszek.

  2. nagyon jó post. Én majd gyere vissza!

RSS feed for comments on this post.