04 OctUrban Tactics 2011 – programok

Két hete már volt szó a most szombati Urban Tactics rendezvényről, de akkor még kicsit hiányosan (és angolul) volt csak kint a rendezvény oldalán az infó. A napokban azonban egyrészt befutott egy email a szervezőktől minden tudnivalóval megpakolva, nomeg az oldal is frissült a részletekkel és a kiállító művészek profiljával, szóval érdemes áttanulmányozni, hogy mi is várható szombaton, alább pedig a főbb infók, pár kedvcsináló kép és két promó videó.

URBAN TACTICS – Design terminal
2011. október 8.
Kiállító művészek: MadC, Robert Proch, Julian Kimmings, Jana und Js, R.A.M., Breakone, Fat Heat
Live-painting: 12:00
Megnyitó: 19:00
Megtekinthető: 2011. október 9-30
Helyszín: Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Az Art Moments by Hybridart egy kis ízelítőt szeretne adni abból, hogy milyen lenne, ha nap mint nap minőségi műalkotásokkal találkoznánk az utcán. Az október 8-i program előfutáraként a meghívott külföldi és magyar urbanart művészek város szerte megfestenek egy-egy óriásplakátot.

A Design Hét Budapest keretén belül az Urban Tactics című, külföldi művészeket felvonultató, élőfestéssel egybekötött urbanart kiállítás az őszi Art Moments kiemelt nyitó programja. A tárlat a graffiti határait feszegeti azzal a nem titkolt céllal, hogy megmutassa mi mindent rejt magában ez a műfaj. Az egész napos program kezdéseként a meghívott külföldi és magyar művészek mindegyike élőben alkot a Design Terminálnál, mely során a látogatók betekintést nyerhetnek az alkotói folyamatba.

A graffitit, streetartot gyakran ignorálják a hagyományos kiállítóterek és jogtalanul lenézik, úgy ítélve meg, hogy nem sok köze van a klasszikus művészethez. Miközben a városi környezet és életforma alapvető inspirációs forrásai a kortárs kultúrának, művészetnek. A kiállításon résztvevő művészek mindegyike vagy aktív urban alkotó vagy urban artos, graffitis gyökerekből táplálkoznak, melyek hatásai megfigyelhetők munkásságukon. Igényesség, kidolgozottság, koncepciózusság jellemzi a munkájukat. A tárlat megpróbálja körüljárni, felölelni a műfaj sokszínűségét és megmutatni a különböző művészek stílusbeli sajátosságait, különösen hangsúlyt fektetve arra, hogy bebizonyítsa a graffiti, az urban art nem egyenlő az utcai vandalizmussal, rongálással, falfirkálással, öncélú taggeléssel.

Breakone

Fat Heat

 

Breakone

Fat Heat

Jana Und JS

Julian Kimmings

Mad C

R.A.M.

Robert Proch

One Response to “Urban Tactics 2011 – programok”

  1. […] az élőfestéses, kiállításmegnyitós Urban Tactics 2011-re sajna nem jutottam el (merthogy egy fél várossal odébb ügyködtem egy egész napos […]

RSS feed for comments on this post.