22 FebB55 galéria, streetart kiállítás.

Egy nagyon utolsó pillanatos hír: február 11 óta látható a belvárosi (V. ker., Balaton utca 4.) B55 galériában egy street art kiállítás, ami 23-án, azaz most szerdán zárul egy aukcióval délután hatkor. A galéria oldalán fent van egy halom fotó, plusz három panorámakép a kiállításról és én is igyekszem majd eljutni oda még a maradék két napban, szóval ha sikerül lesznek majd itt is képek. Mondjuk nekem vannak némi fenntartásaim az ilyen kiállításokkal szemben, de majd meglátjuk ez milyen lesz, mindenesetre alább következzék a hivatalos promószöveg:

A Street Art név több technikát és témát foglal magába.
Azért szeretjük, mert többségében a legfiatalabb nemzedék kifejezési módja. Többnyire lázadók, kritikusak.

Élénk színeik figyelemfelkeltőek, gesztusaik bátrak. Időnként társadalomkritikát hordoznak, máskor egyszerűen csak megörökítenek mindennapjainkból egy pillanatot, amely számukra valamiért tükrözi a mai világunkat.

A kiállítás célja, hogy minél több új alkotót mutassunk be, akit eddig még nem láttak. Igyekeztünk minél szélesebb kört megszólítani.

Az alkotók többsége olyan fiatal, aki most állít ki először galériában. Többen közülük lerobbant gyárak kerítéseire, elhanyagolt házak tűzfalaira festette első alkotásait. De a legtöbbjük idővel tovább lép. Néhányuknak ez ma már megélhetést biztosít, néhányan felvételt nyertek művészeti egyetemekre, vagy éppen most próbálják meg a felvételit. És vannak, akik egyszerűen csak a falak után most már vásznon is megpróbálják összefoglalni mondandójukat. Ugyanakkor  van néhány művész, aki már túl van számos kiállításon, és rangos szakmai elismeréseket tudhat magáénak.

Mindegyikük számára fontos a megmutatkozás és megmérettetés.

Szeretnénk, ha minél többen eljönnének megnézni a kiállítást, és részt vennének az aukción.
Az árak 1 Ft-tól 300.000,- Ft-ig terjednek. Vannak köztük olyan tételek is, melyekből a gyűjtők is csemegézhetnek. Például néhány eredeti amerikai alkotás a 90-es évekből.
A tulajdonosnak köszönhetően nagyon alacsony áron, messze az értéke alatt indítjuk az árverésen..

Szeretnénk a mostani kiállításból ill. aukcióból hagyományt teremteni, és minden év februárjában megmutatni a legtehetségesebb fiatalokat és a legfrissebb alkotásokat.

Comments are closed.