12 FebLowbrow kiállítás

A héten újabb érdekes és (részben) témába vágó kiállítás nyílik a Móricz Zsigmond körtértől pár saroknyira található Szatyor GalériábanLowbrow – alantas művészet?” címen, amely a galériák világán és a “komoly” műelemzők érdeklődési körén többnyire kivül eső művészeti formákkal foglalkozik, mint például a képregény, tetoválás, a gördeszkákra vagy éppen zenekarok számára készülő illusztrációk, nomeg a street art. Utóbbi irányzatot GG képviseli és jövő szerdán a megnyitón ő, valamint Grindesign (aka. Borbás Róbert) élőben is fest majd. A kiállítás hivatalosan csütörtöktől, azaz feb 16-tól látogatható egészen április közepéig.

A résztvevők teljes névosora pedig:
Borbás Róbert (illusztráció), Gabay Gergely (street art), Gazdag Ágnes (festészet), Gáspár Tamás (képregény), Jáger Attila (gördeszka), Kupcsik Adrián (tetoválás).

 


(a flyer és hátoldala nagyobb méretben)

LOWBROW– alantas művészet?

Helyszín / venue: Szatyor Galéria
1111 Budapest, Bartók Béla út 36-38.
Megnyitó / opening: 2012.02.15. 19:00
Megtekinthető / on view: 2012.02.16. – 04.15.
Kurátor / curator: Zsigó Bianka
Nyitvatartás / hours: hétköznap / weekdays 12:00-01:00; hétvégén / weekend 14:00-01:00
Élő festés a megnyitón / live-painting show at the vernissage by GG and Grindesign
Info: lowbrowbp@gmail.com
FB event

Azzal, hogy 1994-ben Robert Williams elindította a Juxtapoz magazint, felelevenítette az egykor rebellis képzőművészeti folyóiratok hagyományát, és fórumot biztosított azoknak a művészeti jelenségeknek, amelyekkel meg lehetne tölteni a “posztmodern elutasítottak szalonját”.
Ezt a “kiállítóteret”, illetve az alkotásokat nem a hagyományos művészeti helyszíneken kell keresnünk, hanem ők találnak meg minket: a közterek felületein, magazinokban, lemezborítókon, gördeszkák hátlapján vagy épp valaki felkarján, talán pont ezért sem kerültek a műkritika látóterébe. Nem lehetnének előítéleteink egy vizuális produktummal kapcsolatban kizárólag a megjelenési hordozójából kiindulva: ez legalább akkora hiba lenne, mint amikor megelőlegezzük valaki szellemi képességeit abból, hogy az illetőnek magas-e vagy alacsony a homloka.

Comments are closed.