20 OctUrban Tactics 2011

Magára az élőfestéses, kiállításmegnyitós Urban Tactics 2011-re sajna nem jutottam el (merthogy egy fél várossal odébb ügyködtem egy egész napos rendezvényen), de a napokban végre sikerült beugrani a hó végéig nyitva tartó kiállításra, a Design Centerbe, ami egy kicsit felemás élmény volt. A problémák kezdődtek ott, hogy ha nem tudom, hogy van ilyen kiállítás, garantáltan soha nem találom meg. A lenti, kivülről látható részen valami designer bútor bemutató van és az épület oldala és ablakai is ennek a hirdetésével vannak tele, egy szó nincs sehol az Urban Tacticsról. Ezek után kicsit bizonytalanul mentem be és néztem körül (bent sem volt semmi utalás arra, hogy lenne ott ilyesmi), majd végül megkérdeztem a pultos úriembert, hogy akkor most van-e itt ilyen kiállítás, vagy sem. Mint kiderült van, csak fent az emeleten, szóval felfele vettem az utam, ahol a kicsit félhomályos folyósón és a mellette levő nagy tárgyalóterem falán valóban megtaláltam végre a képeket. Ezek mellett a bő egy héttel ezelőtti esemény idején készült nagyobb melók is ki voltak állítva, pontosabban le voltak pakolva ide-oda, a lépcsőfordulókra, sötét, székekkel elbástyázott folyósókra, sőt, egyet még az alagsorban is találtam, ahova pedig csak kiváncsiságból néztem le.

Szóval a körülmények eléggé furák voltak, viszont a kiállítás anyaga szerencsére mindenért kárpótolt: stílusilag nagyon változatosak voltak a résztvevők munkái, de kiváló volt mindegyik. A JanaUndJS páros stenciles technikával dolgozik, R.A.M. festékpacákból hoz össze látványos képeket, Julian Kimmings fura gyerekfigurákat fest, a streetartos stílustól legtávolabb álló bizarr Robert Proch képeiről pedig mintha sok-sok Kingpin nézne vissza ránk. A graffitis vonalat a két hazai résztvevő, Fat Heat és Break One hozza, valamint elvileg, az előzetes infók alapján még ide tartozott volna a mostanság nagyon felkapott német Mad C is, de tőle semmit nem találtam, szóval gondolom végül mégsem vett részt az eseményen (tud erről esetleg valaki valamit?). Vagyis nagyon erős anyagot sikerült összeszedniük a szervezőknek, aki teheti mindenképpen ugorjon be a Design Centerbe (belépés ingyenes!), ahol még okt 30-ig láthatóak a festmények élőben is, ha pedig valaki, hozzám hasonlóan, lemaradt a nyolcadikai nyitóeseményről, az nézzen át az amortart.com-ra is, ahova felkerült pár kép és két videó arról a napról.

janaundjs




R.A.M.

Robert Proch

Julian Kimmings

Fat Heat

Break One

(és a személyes kedvencem a kiállításról:)

Az élő festés alatt készült nagyobb munkák:



Aminek pedig, fene tudja miért, már csak az alagsorban, a lehető legtávolabbi sarokba elpaterolva jutott hely:

És az egyetlen, az eseményre utaló infó a környéken: egy oszlopon véletlenül kintfelejtett szórólap.

One Response to “Urban Tactics 2011”

  1. […] a központi kiállításnak pedig a mellette található Design Terminal ad otthont (aminek eddigi működése, nomeg az előélete eléggé felemás emlékű), ahol már rögtön kezdődnek is a minket […]

RSS feed for comments on this post.