21 JulBarosstelep, graffiti fal

Dél-Buda, Barosstelep:

(Klikk, de csak óvatosan, mert a teljes nézet 30000 x 235 pixel).
Volt már itt a blogban pár méretesebb graffiti fotó korábban is, de ehhez fogható garantáltan nem. Budapesten belül a talán legnagyobb egybefüggő graffiti fal Dél-Budán, a Barosstelep vasútállomás környékén van és ezt sikerült némi szerencsével végigfotózni a hétvégén, köszönhetően egy balatoni utazásnak, nomeg a nagyszabású építkezésnek, ami folyik a környéken és ami miatt teljesen letarolták a falakat eddig részben takaró növényzetet. Lehet mondjuk, hogy ez az építkezés hosszabb távon a fal veszte is lesz egyben, a déli végen egy részt például már el is bontották (a kép bal végén látszanak is a szerteszét heverő betonelemek), de most kétségtelenül nagy segítség volt.

A teljes fal maga egyébként nagyjából hatszáz méter, az alábbi térképen, a pirossal jelölt részen, a bal oldali állomásépülettől a sorházak végig fut és az újabb cuccok mellett lehet rajta találni öt-hat éves munkákat is. A képről hiányzik a fal, a bontás miatt most már különálló, állomás mögötti része, mivel ezt takarta maga az épület, egy csomó bokor, nomeg pár autó és munkagép, de az amúgy is “csak” egy pár tíz méternyi szakasz.

És a végére még némi technikai infó: Habár a fenti kép 30000 x 235 méretű, a teljes verzió 48205 (!) x 377 pixel volt, azonban mivel sok program egész egyszerűen nem tud kezelni 30k pixel feletti képeket (ezt pl. jpg-ként el sem lehet menteni az eredeti méretben) így le kellet húzni kisebbre az online változatot. A végső verzió 45 képből lett összerakva, egy panorámaképes program és a photoshop szíves közreműködésével, utóbbiban pár órányi utómunkával. A legnagyobb meló egyébként a közbeeső oszlopok, sínek melletti földkupacok kiiktatásával és a fényerővel volt (merthogy amig haladt el a vonat a fal mellett, a nap persze el-el bújkált a felhők közt). A legeslegvégére meg pár preview kép a fenti óriáshoz.

2 Responses to “Barosstelep, graffiti fal”

  1. Gurdjieff says:

    Jó kép lett nagyon :)

  2. r37 says:

    Derék munka, hogy végigfotóztad az egész falat, érdekes volt végiggörgetni.
    Viszont a rajzok minősége… alig van néhány rajz ami normális, a nagy része elég szar. Ez a baj dél-budával, nincs minőség.

RSS feed for comments on this post.